Mindful nest week 7 en 8…

 In Dagboek M Nest

De laatste volle week met de Mindful pupjes met aan het einde de puppytest en week 8 welke in het teken stond van nog even met volle teugen genieten van de kleintjes en de administratie voor het vertrek…het minst leuke van het hebben van een nestje, en mijzelf er op voorbereiden dat ik aan het einde van week 8 zonder puppy’s achter blijf met een ‘leeg nestsyndroom’!

Tijdens de puppytest worden de karakters en werkpassie getest om zo te bepalen welke pup bij welk gezin het beste tot haar recht komt.  Helaas konden mijn vaste tester niet vanwege de corona-beperkingen maar gelukkig had ik hier snel een oplossing voor gevonden. Marloes van Rijt heeft de afgelopen jaren vaak geholpen wanneer de pups getest werden en Leonie Schimmer heeft enorm veel expertise om de pups goed te kunnen ‘lezen’…Marloes ging testen en Leonie vertaalde wat zij zag op papier, het bleek een gouden greep.

Wat hebben we enorm van de Mindful kleintjes en hun capriolen genoten en ontzettend veel gelachen. De pupjes hadden duidelijk veel passie om te retrieven, super slim, enorm mensgericht, goed te corrigeren en op momenten wanneer nodig zeer relaxed. Absoluut pupjes waar iets mee gedaan kan worden waaraan zowel baas als hond veel plezier zal beleven…op en top dual purpose Flatcoated Retrievers zoals wij ze graag zien.

Na het aanschouwen van de pupjes tijdens de test hebben we kunnen concluderen de combinatie JoJo & Terrence ons datgene gegeven heeft wat wij nastreven. Uiteraard hebben we een overzichtelijk album gemaakt zodat u kunt zien wat er allemaal met de puppy’s gedaan wordt tijdens de puppytest…hopelijk geniet u er net zo van als dat wij hebben gedaan!

Week 8…fotoshoot en volop genieten van de laatste dagen samen, met een dubbel gevoel uiteraard. Een klein album met de belevenissen van de laatste 1,5 week en de fotoshoot zegt meer dan woorden. Met dank aan Ann Willems voor de hulp tijdens de fotoshoot en Rudy Gerinxck voor het maken van de prachtige foto’s.

Dat ze goede neusjes hebben was al duidelijk in het nest en tijdens de puppytest, om eens te kijken wat ze met hun neusjes doen onder hele andere omstandigheden en hoe tolerant ze naar elkaar zijn wanneer er ‘gewerkt’ wordt had ik een leuke manier gevonden dit te testen…de snuffelmat met brokjes op de schommel, het was een succes en de Mindfultjes hebben mij doen verbazen, ze konden er niet genoeg van krijgen!

 

 

Laatste berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Niet leesbaar? Vervang tekst captcha txt

Voer zoekwoorden in en druk op enter om te zoeken