Mindful nest week 5 en 6…

 In Dagboek M Nest, Huidig Nest

Twee weken met enorm veel nieuwe en spannende ervaringen, eigenlijk teveel om te omschrijven.

De pupjes zijn voor de eerste keer naar buiten gegaan, gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en was het wederom een geweldige ervaring om te aanschouwen. Heerlijk buiten spelen en nieuwe dingen ontdekken waar ze later ook mee te maken krijgen, hun karaktertjes komen buiten nog beter tot hun recht…

Buiten konden we dankzij de ruime puppyren nu vaker en meer visite laten komen, dat knuffelen en van al die aandacht genoten de Mindfultjes zienderogen.

Vanwege de Corona-beperkingen konden de pupjes deze keer niet thuis worden gechipt en moesten we erop uit met z’n allen. Naar Nijmegen rijden was een spannende uitdaging, om de overgang van veilige omgeving goed te laten verlopen vooraf op de puppyren al kennis laten maken met de Doggyride en daarna op straat mee gaan wandelen. Dit heeft ertoe geleid dat mede dankzij de hulp van Marijke Wapenaar (eigenaar Terrence) de pupjes deze ervaring prima hebben doorstaan. We zijn enorm trots op hen, ze lagen achterin rustig te slapen en ondergingen het alsof het de normaalste zaak van de wereld was, de chipper was verbaasd hoe relaxed ze waren…ze doen hun nestnaam ‘Mindful’ absoluut eer aan!

Nu de pupjes naar buiten kunnen hebben we enorm veel profijt van de zindelijkheidstraining waar we al vanaf bijna 3 weken mee begonnen zijn…! Alleen ‘s-nachts doen ze hun behoefte nog binnen op de krant in de ren die vóór de werpkist staat maar de werpkist blijft schoon en overdag gebeurt alles buiten. Yes, ik heb het weer voor elkaar gekregen…daar doe je het als fokker toch allemaal voor.
Pupjes die zo slim zijn dat ze al op deze jonge leeftijd hun eigen ‘nest’ niet willen bevuilen, fokker enorm trots en tevreden en straks de nieuwe eigenaren héél erg blij…een ‘win-win’ situatie kun je wel stellen!

De dag na het chippen konden we wederom met de pupjes op stap, enten bij de dierenarts, controle en bloedafname om te checken of ze allen vrij zijn van levershunt…en dat waren ze gelukkig. Wederom bijgestaan door Marijke Wapenaar en daarbij aangesloten haar dochter Leonie met partner Doeke waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank. De eer was wederom aan dierenarts Laura Marchal en onze vertrouwde assistente Melissa de Wit die al veel Go With The Flow pupjes in handen heeft gehad…ook hier waren de pupjes enorm relaxed en genoten zowel de pupjes als Laura en Melissa.
Op de foto’s is o.a. goed te zien dat zowel de pupjes als de dierenarts het naar hun zin hadden.

Laatste berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Niet leesbaar? Vervang tekst captcha txt

Voer zoekwoorden in en druk op enter om te zoeken