P-Nest

Priceless Nest

Geboren 31 maart 2023

7 reutjes en 3 teefjes, allen zwart.

 

 

Voor JoJo haar laatste nestje heeft zij een “dubbel date” gehad!

U zal zich misschien afvragen of JoJo door 2 reuen is gedekt, ja en nee. Ter verduidelijking: JoJo is door Morgan op natuurlijke wijze gedekt en Kann zijn sperma is per koerier naar Nederland gekomen zodat er KI kon plaatsvinden.

‘JoJo’

Go With The Flow Casual Graceful

De echo ons laten zien dat JoJo drachtig is. De pupjes van JoJo met Morgan en Kann verwachten wij begin april.

 

‘Morgan’

Go With The Flow Damn Faithful


HD-A, ogen alles v.vrij incl. gonio, knieën vrij

training B-level, Show U

Meer over Morgan kunt u vinden op zijn eigen pagina; zie Morgan

&

‘Kann’

RonRaj It’s A Kind Of Magic


HD-A, ogen alles v.vrij, knieën vrij en ellebogen vrij

Werk FCI werk certificate I.pr. klasse, Show C.I.B. en Multi kampioen

Eind juli heeft er tussen JoJo en Kann een natuurlijke dekking plaatsgevonden maar helaas had zij niet opgenomen. Vanwege privé omstandigheden kon ik deze keer niet naar Slovenië en de stress van de reis van JoJo kon er misschien toe bij hebben gedragen dat ze niet drachtig was. Omdat ik erg gecharmeerd ben van Kann zijn stamboom en bij het zien van hem nog meer overtuigd was dat ik het nogmaals moest proberen heb ik, om geen risico te lopen dat JoJo weer niet op zou nemen, voor de optie gekozen JoJo door Morgan te laten dekken en KI met Kann zijn sperma.

Alle inspanning blijkt gelukkig niet voor niets geweest…

Kann

Kann is een reu met een voor mij een bekende stamboom welke bestaat uit Engelse lijnen waar ik altijd erg gecharmeerd van ben geweest. Omdat het niet gemakkelijk is een mooie zwarte reu te vinden die lever dragend met een geschikte stamboom was het een lange zoektocht waarbij ik uiteindelijk in Slovenië terecht kwam. Jasna Jeraj is de fokster van Kann en toeval wil dat wij beiden in dezelfde periode begonnen zijn met fokken. Jasna streeft hetzelfde doel als mij na…zoeken naar mooie lijnen in de hoop dat de combinatie ons goed gebouwde, mooie en graag werkende Flatcoated Retrievers geeft, uiteraard staat gezondheid bij ons beiden hoog in het vaandel. Tanja Sičanovič is mede-eigenaar van Kann, zij heeft de dagelijkse zorg en werkt met hem in het veld, loopt wedstrijden en heeft met Kann de nodige shows gelopen waar hij zijn welverdiende titels heeft behaald.

Kann aan het werk met veel passie maar steady net als JoJo.

Kijk gerust even op Kann zijn pagina, Kann

Ik was absoluut verheugd dat Jasna en Tanja bekend waren met JoJo haar stamboom en zodoende groen licht gaven voor een date.

Wij verwachten uit deze combinatie nakomelingen die op alle gebied ons ras ten goede zullen komen, mooie Flatcoats die graag werken, steady zijn met een zeer lief karakter. Zowel JoJo, Morgan als Kann hebben eerder bewezen lieve nakomelingen te geven met een zeer sociaal karakter en aan Will to please absoluut geen gebrek, het apporteren zit hen duidelijk in het bloed…

Enorm dankbaar ben ik dat Jasna en Tnja ook zij het vertrouwen hebben in deze combinatie en de moeite hebben genomen alles in gang te zetten zodat de KI op tijd plaats heeft kunnen vinden.

 

Degene die interesse hebben in een nakomeling zullen er rekening mee dienen te houden wanneer we een gemengd nest krijgen dat pas met 7 weken bekend is of u een zwarte of een leverkleurige pup krijgt. Uiteraard kunt u wel aangeven of uw voorkeur uitgaat naar een reu of een teef…

 

Deze combinatie net als alle eerdere combinaties voldoet aan de eisen gesteld in het fokreglement van de rasvereniging  NFRV ( Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging) waar ik uiteraard lid van ben!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Niet leesbaar? Vervang tekst captcha txt

Voer zoekwoorden in en druk op enter om te zoeken