O-Nest

Overjoy-Nest

Geboren 7 oktober 2021

3 reutjes en 7 teefjes, allen zwart.

 

Voor Jeddah haar eerste nest zijn we in Nederland gebleven maar met een Frans tintje…

1 september heeft de echo uitgewezen dat Jeddah drachtig is.

De pupjes van Thorben en Jeddah verwachten wij in de tweede week van oktober

 

‘Thorben’

Mandaral Ivar Merlin

HD-A, ogen vrij incl. gonio, PL vrij

 

‘Jeddah’

Go With The Flow Enchanted Kindly

 


HD-A, ogen vrij incl. gonio, PL vrij

 

Jeddah verraste ons met een vroege loopsheid eind juli terwijl ik op dat moment druk bezig was met het Nosy nestje. Twee nesten kort achter elkaar is voor mij een hele uitdaging maar omdat de partner al bekend was zijn we er toch voor gegaan. Enkele onderzoeken met spoed ingepland maar gelukkig was dat geen enkel probleem en waren de uitslagen prima om met haar een nestje te fokken.

De keuze van Jeddah haar eerste lover is per toeval ontstaan.

Thorben is ruim 8 jaar geleden geboren in Frankrijk en daarna komen wonen bij Marijke Wapenaar en Arie. Omdat hij begin 2021 voor de eerste keer gevraagd werd voor een ander teefje wilde Marijke Wapenaar en dochter Leonie Schimmer vooraf zeker weten of zijn sperma okay was om teleurstelling achteraf te voorkomen, hij is tenslotte al veteraan. Op dat moment hadden ze even een loopse dame nodig, ik wilde hen graag helpen en Jeddah was net loops. Voor, tijdens en na de afname kon ik Thorben nog eens beter bekijken en zag ik hoe goed hij gebouwd is, niet al te groot van stuk en hoe lief hij voor Jeddah was terwijl hij niet echt mocht dekken…hij kon er alleen aan ruiken maar aankomen mocht hij niet 🙂 Ik had direct een goed gevoel over hem als eventuele partner voor Jeddah, precies dat wat ik acht nodig te hebben voor haar. Op dat moment hadden ze dus hun eerste date zonder…de ‘daad’!

Thorben zijn eerste ‘huwelijk’ als veteraan bleek geslaagd te zijn. Toen de pupjes 6 weken oud waren ben ik ze gaan bekijken om te zien of Thorben datgene gaf waar ik voor Jeddah naar op zoek was. De lijnen van zijn eerste lover zijn mij bekend dus wist ik ongeveer wat van de moeder kwam en wat Thorben mogelijk had doorgegeven. Niet alleen het exterieur van dat nestje was zoals ik ze graag zie maar ook de karaktertjes waren ontzettend leuk…de keuze was voor mij gemaakt.

Marijke en Leonie gaven groen licht voor de combinatie dus niets stond ons nog in de weg, zo geschiede begin augustus de werkelijke date Thorben met Jeddah die perfect verliep, ze waren blijkbaar echt voor elkaar bestemd en dat gaf ons allen een heel goed gevoel.

Thorben aan het werk…Foto: Marga Cornelissen.

Thorben is een reu die graag werkt en voldoende passie maar ook rust heeft in het veld. Ondanks zijn leeftijd gaat hij nog iedere week met veel plezier trainen. Hij is in het bezit van diverse diploma’s waaronder ook enkele C-certificaten, heeft een lief karakter, is prettig in de reuenroedel waar hij in leeft en knuffelen is hij zeker ook niet vies van. Uiteraard is en blijft hij een Flatcoat dus kan op zijn tijd ook een beetje stout zijn.

 

Jeddah aan het werk…foto; Caroline Brans.

Jeddah is geen kleine dame maar ondanks dat wel een elegante verschijning. Ze heeft volop passie om te werken maar vanwege de Corona geen mogelijkheid gehad een certificaat te halen en showen was er helaas ook niet bij de afgelopen 1,5 jaar. Ondanks dat ze de jongste in de roedel is laat ze zeker het kaas niet van haar brood eten, is ontzettend aanhankelijk en ligt ’s avonds het liefste op schoot of aan mijn voeten. Helaas zijn anderen binnen de roedel haar meestal voor maar daar neemt ze genoegen mee en wacht haar beurt rustig af. Meer over Jeddah kunt u vinden op haar eigen pagina Jeddah

Wij verwachten uit deze combinatie nakomelingen die op alle gebieden ons ras ten goede zullen komen, leuke maar ook mooie Flatcoats die graag werken en zeker ook ondeugend kunnen zijn.

 

Stamboom

Deze combinatie net als alle eerdere combinaties voldoet aan de eisen gesteld in het fokreglement van de rasvereniging  NFRV            ( Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging) waar ik uiteraard lid van ben!

—————————-

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Niet leesbaar? Vervang tekst captcha txt

Voer zoekwoorden in en druk op enter om te zoeken