Harmony nest…gezondheidsonderzoeken dag!

 In Dagboek H Nest

Dankzij de medewerking van de eigenaren van 6 van de 7 in Nederland wonende Harmony nakomelingen hebben we vandaag de verplichte onderzoeken kunnen laten verrichten, heupen, knieën en ogen.

Harmony nakomelingen zijn nu ruim 19 maanden oud…een mooie leeftijd om ze te onderwerpen aan deze onderzoeken daar, met name voor de heupen en de knieën, de botten nu volgroeid zijn. Tevens een leuke gelegenheid elkaar weer eens te zien, de ‘kleintjes’ te voelen, leuke en bovenal hilarische ervaringen delen vóór, tijdens en na de onderzoeken onder het genot van enkele Brabantse heerlijkheden.

Voor de oogonderzoeken moesten we deze keer uitwijken naar Vught waar bij Veterinaire Specialisten Mw. dr. Verbruggen vol lof was over de resultaten van alle 6…nog nooit had zij een nest Flatcoated Retrievers getest waarbij ze allen vrij waren met name de Distichiasis!

De lunch hebben we vervolgens genoten bij de alom vertrouwde Dierenkliniek Den Heuvel te Best waarna de knieën en de heupen zijn getest. Allen super knieën en de heupfoto’s zagen er prima uit…deze uitslagen volgen later daar ze beoordeeld moeten worden door de Hirschfeld stichting, maar ons blote oog heeft geen rariteiten kunnen ontdekken.

Dank aan alle eigenaren die deze enerverende dag mogelijk hebben gemaakt, alleen op deze manier kunnen we ons geliefde ras op het gebied van de heupen, knieën en ogen zo goed mogelijk blijven monitoren iets dat het ras alleen maar ten goede komt! Jacqueline nogmaals dank voor de super leuke knuffel…nu duimen dat deze ook werkelijk ‘Flatcoatproof’ is 🙂

Uiteraard ben ik super trots op deze mooie resultaten…felicitaties gaan uit naar alle eigenaren en uiteraard naar Kyoko en John Ross eigenaren van Otis, de vader dan deze prachtige nakomelingen.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

 

 

Laatste berichten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Niet leesbaar? Vervang tekst captcha txt

Voer zoekwoorden in en druk op enter om te zoeken